Ariane van Geijn

   Kashmir Yoga  &  Antroposofische Verpleegkunde

 

Start
  Kashmir yoga
  Zwangerschapsyoga
Verpleegkunde
  Informatie Epi-no
  Mijn werkruimte
  Mijn ervaringen
  Ervaringen cursisten
  Links
Contact
 

 

 

 

 

Sinds 2000 geef ik cursussen zwangerschapsyoga bij de parelMoer. Daarvoor heb ik de docentenopleiding voor zwangerschapsbegeleiding gevolgd op basis van Kashmiryoga. In 2001 volgde ik bij Holos (Academie voor Holistische Massagetherapie) een opleiding tot docent babymassage.

 

De afgelopen jaren heb ik geregeld bijscholingsdagen gevolgd onder andere een workshop bij Koos Zondervan over Kashmiryoga, haptonomiecursus bij Frans Veldman, inbakertraining bij Holos en een bekkenbodem workshop. Wekelijks ga ik naar yoga bij Annemarie Bokma, oprichtster van de parelMoer opleiding. In 2006 en 2007 volgde ik de bijscholing "Yoga voor vrouwen in de overgang" gegeven door Sylvia Mullaart. In 2009 behaalde ik een kinderyoga certificaat van het Yoga Academie Nederland. In nazomer van 2010 ben ik met de 18 maands opleiding antroposofische verpleegkundige begonnen. Daardoor geef ik wat minder zwangerschaps- en gewone yoga lessen. Nu deze opleiding is afgerond wil ik mij gaan toeleggen op het geven van uitwendige therapie. Hierover is meer te lezen onder het kopje Verpleegkunde.

 

Voordat ik zelf moeder werd van drie kinderen (1993, '95 en '97), werkte ik als MGZ verpleegkundige in de kraamzorg (EFS) en als A-verpleegkundige in het Prinsengrachtziekenhuis. Tevens heb ik enige jaren "Eerste hulp aan kinderen" cursussen gegeven aan ouders, belangstellenden en mensen die professioneel met kinderen werken.