Ariane van Geijn

   Kashmir Yoga  &  Antroposofische Verpleegkunde

 

Start
  Kashmir yoga
  Zwangerschapsyoga
Verpleegkunde
  Informatie Epi-no
  Mijn werkruimte
  Mijn ervaringen
  Ervaringen cursisten
  Links
Contact
 

 

Wat is Kashmir yoga?
Kashmir yoga is een oefening in voelen. Ervaren wat er is en niet wat er was of zal zijn. Dit vraagt geduld en een milde blik waarmee je naar je zelf kijkt. Vanuit deze zachtheid ontstaat er de mogelijkheid tot fysieke, emotionele en geestelijke verandering zonder dat dit een doel op zich wordt.

In mijn lessen maak ik gebruik van de klassieke Hatha yoga houdingen en ademhalingsoefeningen. Daarnaast zal je veel onbekende oefeningen in mijn lessen doen want ik laat mij inspireren door verschillende disciplines zoals: buikdansen - bewegingsleer uit de Tao- Feldenkrais oefeningen - Kum Ny - Cantienica methode - en Ismakogie. De lessen hebben dan ook een verrassend effect waardoor je je ongeconditioneerd kan laten mee voeren van pose naar pose en het gevoel wat je daarbij tegenkomt optimaal kan ervaren. Het onderzoeken van de kracht van onze bekkenbodem als basis van de beweging is een terugkerend thema in alle lessen.

Wat geeft Kashmir yoga mij?
Fysieke verandering kan zijn dat je lichaam soepeler aan voelt, meer vanzelfsprekend en je minder de belemmeringen van fysieke klachten ervaart. Emotionele verandering kan zijn dat je een vitaliserend slaap-waakritme gaat ontwikkelen.

Door langere tijd bezig te zijn met Kashmir yoga bemerk je dat niet alleen tijdens de lessen – het zijn met wat er is- makkelijker wordt maar dat het een bron wordt waaruit je je dagelijks leven vorm geeft. Als of je “thuis bent gekomen”. En hier mee raak je aan het geestelijke aspect van de weg die Kashmir yoga biedt.
 

Kosten en aanmelden

Het kost 12,50 euro per les, er zijn ochtend- en avondlessen. Priveles kost 50 per uur.

Ik geef de lessen in mijn yogaruimte in de Händelstraat 21 in Amsterdam Zuid. Bel 020 - 675 7367 of 06 - 1455 7018 of stuur een e-mail naar ariane.vangeijn@planet.nl voor verdere informatie en om je op te geven.