Ariane van Geijn

   Kashmir Yoga  &  Antroposofische Verpleegkunde

 

Start
  Kashmir yoga
  Zwangerschapsyoga
Verpleegkunde
  Informatie Epi-no
  Mijn werkruimte
  Mijn ervaringen
  Ervaringen cursisten
  Links
Contact
 

 

Ik geef sinds 2006 voorlichting over het gebruik van de Epi-no en verkoop deze ook. Toen ik op een avond van een van mijn cursisten hoorde over het bestaan van de Epi-no wist ik direct, hier heb ik al tijden naar uit gekeken! Ik kon niet wachten om na de les naar de site te gaan en de volgend ochtend had ik een afspraak met de importeur van Epi-no. Waarom was ik direct zo enthousiast?

Na vele jaren les geven aan zwangeren werd ik soms moedeloos dat veel vrouwen, die zich prima hadden leren ontspannen doormiddel van verschillende ademtechnieken en houdingen en mede daardoor heel goed de ontsluitingsweeën konden opvangen, bij het persen toch nog in het medische circuit terecht kwamen. Met als gevolg dat er heel ambivalent door hen naar de bevalling werd terug gekeken. Ik vond dit zo rot voor die jonge moeders, dit zou toch anders moeten kunnen? Je wilt als kers verse moeder je niet heel beperkt in je lichaamsbeweging voelen.

Voor mij is dus de grote waarde van de Epi-no de combinatie van op fysiek niveau je voorbereiden en hier door tevens jezelf gesterkt voelen in je lichamelijk en geestelijk kunnen. Het groeien naar zelfvertrouwen, lichamelijk en emotioneel en je geestelijk kunnen open stellen voor wat je straks letterlijk gaat ontvangen, is voor mij de weg. De Epi-no is hierbij een goed hulpmiddel.

Bij de voorlichting die ik met veel plezier geef wanneer iemand een Epi-no komt bekijken of kopen leg ik ook sterk de nadruk op het mild blijven trainen van de bekkenbodemspieren, ook wanneer je het baringskanaal met de Epi-no geleidelijk gaat op rekken in de weken voor de geboorte. Na de geboorte van je kindje is het zeker heel belangrijk om nu de bekkenbodem iets fanatieker doch geduldig weer te gaan trainen. De Epi-no kan hier (tijdelijk) een zeer goed hulpmiddel bij zijn omdat je meer gefocust bent op deze onzichtbare spiergroep met het ballonnetje in je vagina. Met de Epi-no Delphine Plus is er nog de bio feedback die vrouwen, die zeker willen weten of  ze “het wel goed doen” gerust stelt door een uitslaande wijzer bij aanspanning van de bekkenbodemspieren. Iedereen raad ik aan de bekkenbodem dagelijkse leven lang te blijven onderzoeken en trainen. De Epi-no is dan niet meer nodig je weet op een gegeven moment of je het goed doet, het aanspannen van de bekkenbodem maar ook het ontspannen van de bekkenbodem. Je zou toch nooit in een huis willen wonen waarvan het fundament instabiel is? Zo moet je ook kijken naar je eigen behuizing je lichaam. Met een stevig, flexibel fundament, je bekkenbodem voel je je thuis in je lichaamshuis!

 

Voor  informatie  over de  Epi-no  klik op  het  logo:

 

Voor het kopen of informatie over de Epi-no Delphine, Epi-no Delphine Plus of de Epi-no Libra bel of mail voor een afspraak. Ieder kwartaal is er een gratis bijscholing van anderhalf uur voor verloskundigen en zwangerschapsyoga docenten. Deze wordt gegeven in mijn werkruimte in de Handelstraat. Voor datums en meer informatie stuurt u een e-mail naar ariane.vangeijn@planet.nl of bel 020 6757367.

 

http://www.epi-no.de      http://www.epi-no.de